Vila och återhämtning är något som många glömmer att prioritera i livet. Prestationen får ta allt för stor plats och det som många inte vet är att vila är grunden för prestation. När du vårdar dig själv och prioriterar att vila och återhämta dig kommer du att få många positiva effekter. Ett tips är att göra ditt badrum till en frizon där du kan fokusera på ditt välbefinnande. Investera i bra hudvård som du kan använda för att verkligen ta hand om dig själv. Ett tips är clarins hudvård som erbjuder högkvalitativa och effektiva produkter. Clarins hudvård passar alla åldrar och hudtyper och förutom hudvård har de även olika sminkprodukter. Produkterna från Clarins hudvård kommer hjälpa dig att se fräsch, ungdomlig och strålande ut.

Gör kvällsrutinen helig

När du låser in dig i badrummet kan du lägga en ansiktsmask, tappa upp ett bad och vårda dina fötter. Gör ett litet minispa där du kan behandla dig själv ungefär en gång i veckan. Du kan även göra din hudvårdsrutin på kvällen helig där du passar på att slappna av och varva ner. Det ger dig även bra förutsättningar för att få en god natts sömn som också är oerhört viktig för din återhämtning.

Gå och lägg dig tidigare

Börja med din kvällsrutin i tid så att du hinner förbereda dig mentalt inför sänggåendet. För att du ska få tillräckligt med sömn är ett tips att testa att gå och lägga dig en timme tidigare än vad du brukar. Den sista timmen som du är vaken på kvällen är sällan produktiv och givande. Sömnen är det viktigaste av allt när det kommer till återhämtning. Det är när du sover som kroppen får möjlighet att genomföra olika processer som att ta hand om dagens alla intryck.

Skilj på passiv och aktiv vila

Det är viktigt att du skiljer på aktiv vila och passiv vila då det är två olika saker. Aktiv vila är när du promenerar i naturen, läser en bok eller slötittar på tv. Passiv vila är när du verkligen inte gör någonting alls. Du får ingen stimulans av något varken psykiskt eller fysiskt. Du bara är med dig själv i lugn och ro. Passiv vila behövs för att även hjärnan ska få koppla av. Att testa meditation eller mindfullness är ett tips om du inte vet hur du ska börja.

Prioritera att göra ingenting

Livet är inte en ständig jakt på att uppnå saker, du kommer aldrig att komma i mål om du ständigt jagar efter något. Att vara stressad är något som har blivit lite av en trend men som inte är direkt hälsosam. När livet rusar fram och om det inte finns tid för vila är det dags att dra i handbromsen och se över dina livsval. Det gäller att vara smart, byta till dig tid med din partner och effektivisera saker. Det går att lösa bara du är villig att försöka och ge det en chans. Det måste finnas en bra balans mellan prestation och vila, det kommer få dig att må bra. Prioritera skratt, sömn, relationer och att inte göra någonting.