Smink kan göra otroligt mycket för ett utseende. Det finns många bra och smarta sminktips som du kan anamma för att kunna sminka dig som ett proffs. För att du ska få de där förföriska ögonfransarna är en högkvalitativ ögonfransböjare bra att investera i. Om du tycker att effekten från ögonfransböjaren inte håller i sig hela dagen kan du använda en vattenfast mascara. En vattenfast mascara är helt enkelt mer hållbar och kommer att hålla böjningen från ögonfransböjaren på plats längre. Dessutom är oftast formulan i en vattenfast mascara lättare och tynger inte fransarna lika lätt.

Hitta rätt mascara

Mascara är även bra att använda för att öppna upp dina ögon. Allas fransar är olika och fungerar olika bra med mascaror. Försök att hitta en bra mascara för dig som lyfter och förlänger dina fransar på ett bra sätt och som dessutom ramar in dina ögon. Det finns mascaror med olika egenskaper. När du ska välja mascara ska du gå efter vad du helst av allt vill få ut av den. För att slippa mascarakladd när du ska applicera din mascara, ska du vänta tills fläcken har torkat och sedan ta en topps. När fläcken är torr blir det inget kladd.

Intensiv blick med fransmarkering

För att få mer fokus på ögonen kan du använda dig av en fransmarkering. Det är ett effektivt trick som innebär att du applicerar en eyeliner eller använder en kajalpenna som du målar med vid fransraden för att ge intrycket att fransarna är tätare. Det ger samtidigt mer markerade ögon. Du får en väldigt intensiv blick utan att ha sminkat dig mycket alls – ja, ingen kan gömma sig från den blicken du får.

Rama in ansiktet med ögonbrynen

Om du snabbt och enkelt vill rama in ansiktet ska du satsa på att fylla i dina ögonbryn. Enklast är att använda en ögonbrynspenna. Du kan lyfta fram dina bryn lite mer genom att applicera concealer runt om. Tänk på att göra kanterna riktigt skarpa för att få bäst effekt. En platt pensel är bra att använda för det ändamålet. Concealern gör även att dina ögonbryn ser helt nyplockade ut.

Ge ansiktet en fin färg

En bronzer är perfekt att ha i sminkväskan. Med den kan du både ge ansiktet färg och form. Det finns olika typer av bronzers, så hitta en som passar dig. Du kan applicera bronzern på olika sätt för att få olika resultat. Du kan även använda rouge för att få färg i ansiktet. När du sminkar dig ska du komma ihåg att det finns inga rätt eller fel, utan gör på ditt sätt.