Precis som med rökning har det kommit och kommer också allt fler varianter som anses förbättrade och även godare. För dig som gillar att snusa så kan du till exempel välja Zyn, ett snus med många goda smaker som inte smakar tobak i samma utsträckning. Zyn är ett känt varumärke som både tillverkar brunt och vitt snus, snus med och utan nikotin och i olika goda smaker som mint, körsbär eller lakrits.

Tillfredsställ dina snusbehov utan tobak

Finns det verkligen snus utan tobak? Ja, idag kan du hitta de fräschaste smaker utan att behöva bekymra dig om den bittra tobakssmaken. Du kan även be om att få nikotinpåsar med mer eller mindre nikotin – Zyn har massor av smaker och olika styrkor på nikotininnehållet. Det här kan vara bra om du försöker trappa ner på tobaksbehovet eller om du helt enkelt inte gillar smaken.

Prova det vita snuset

Du kanske inte är helt med på noterna vad vitt snus är. Vitt snus är snus som gått igenom så många processer att det numera är vitt istället för brunt. Det bruna snuset gör dessutom att tänderna missfärgas av det, vilket inte är fallet med det vita snuset. Vitt snus kan, precis som Zyns nikotinpåsar, innehålla mer eller mindre tobak. Du kan även hitta helt nikotinfritt snus för den som gillar det eller som försöker sluta snusa, alternativt om du är gravid. Det vita snuset kommer i regel i små portionsförpackningar och syns inte ens när du sticker prillorna under läppen. En del vill nämligen undvika att visa att de snusar och få snusläpp som det kallas.

En liten guide om snusning och snus

Den som snusar kan välja mellan portionssnus och lössnus. Lössnus innebär att du själv tar en önskad mängd snus på fingrarna och för upp under överläppen. Det som dock kan ske är att prillan syns ordentligt och sticker ut. Det kan också se lite halvsnuskigt ut när du tar ut den. Portionssnus ligger däremot förpackade i små påsar som du trycker under läppen. De är enkla att ta ut och slänga. Det vita snuset ser precis ut som vanliga snuspåsar, dock är snuset helt vitt. Det vita snuset rinner också mindre än brunt snus vilket gör att fler och fler går över till den här varianten. Misströsta dock inte, du kan få vitt snus som har lika hög nikotinhalt som vanligt snus, det är du själv som väljer när du handlar.

Snustraditionen kommer från Sverige men har sedan spridit sig i flera delar av världen. I vissa länder tycker man också om att snusa, i andra delar inte alls. Med tiden kommer fler och fler varianter för att stilla snusbegäret och samtidigt ge mer variation för de som gillar att snusa.