När du går i pension blir din ekonomi påverkad i allra högsta grad. Det är inte sällan som ekonomin påverkas åt det negativa hållet. Många får mindre pengar att röra sig med varje månad. Om du vill minska dina kostnader och få mer pengar att röra dig med är ett tips att utnyttja någon form av seniorrabatt, som är en rabatt speciellt framtagen för seniorer. Det finns en mängd olika seniorrabatter att använda. Du kan exempelvis få seniorrabatt på mobilabonnemang, bredband, elavtal, blommor och apoteksvaror och mycket mer.

En ekonomisk budget minskar stress

När du använder seniorrabatt kan du få mer utrymme i ekonomin om den är tight. Även om du inte har det knapert med pengar är det onödigt att betala mer än nödvändigt när du faktiskt kan få grejer billigare. En annan fördel med seniorrabatt är att du kan spara pengar till något du verkligen vill göra. Det första du ska göra för att få kontroll över din ekonomi som pensionär är att göra en bra budget. När du har en budget vet du vad du faktiskt lägger pengar på och vad du har för inkomster. Du får svart på vitt veta om dina inkomster täcker dina utgifter. Det är betydligt enklare att skruva på ekonomin om du har en budget. Du kan enkelt se vad du kan dra in på och vad du skulle kunna klara dig utan. Att inte ha koll på ekonomin kan ge stress. Med en budget kan du minska stressen avsevärt.

Kontrollera alltid vad det finns för seniorrabatter

Ett annat tips när det kommer till ekonomi är att alltid kontrollera vad det finns för aktuella rabatter innan du ska köpa något nytt. Det gäller allt från resor till matkassar. Rabatterna kan ändras och det kan komma nya erbjudanden. Om du har andra pensionärskompisar som inte använder seniorrabatt kan du vara en god vän och tipsa även dem om att det finns.

Minska kostnaderna med enkla medel

Det finns massor med bra tips om du vill leva billigare. Allt från att äta billigare till att jämföra olika elavtal och mobilabonnemang med jämna mellanrum för att få ner dina kostnader.