Förr var det vanligt med bakning både till vardags och till fest, men nu för tiden är det lätt att bli imponerad när någon bjuder på hembakat. Att baka till kalas eller till vardags är dock inte så svårt som du kanske tror. Det är som med allt, övning ger färdighet, och med lite hjälpmedel gör du bakningen till en enkel sak.

Till vardags kan du baka allt från bröd och knäckebröd till minipajer som middag. Till kalaset kan du verkligen ta ut svängarna i bakverk och baka både tårtor, kakor, muffins och matigare bakverk. Men när det är dags att baka tårtan, undrar du säkert vad dekorerar man fina tårtor med? Det är inget du behöver göra på fri hand, då det finns mängder av tårttillbehör som hjälper dig till den perfekta tårtdekorationen.

Vad dekorerar man tårtor med?

När du ska baka tårta bör du först fundera över vilken smak du vill ha. Därefter kan du välja formen. Ska den vara rund, fyrkantig eller rektangulär? Sedan börjar det roliga med att dekorera tårtan. Så vad dekorerar man tårtor med? Du kan välja ätbar eller icke ätbar dekoration. Om du någon gång har ätit en tårta med blommor eller andra figurer på, är chansen stor att de skapats med sockerpasta i olika färger. Med sockerpasta kan du förändra utseendet på både tårtor och andra bakverk. Du kan även täcka tårtan i sockerpasta och på så sätt förändra färgen. För den som inte är så kreativ finns det färdiga figurer att köpa. Du kan även skriva på tårtan med en penna för bakning, så gör du tårtan personlig.

Minipajer som mat eller tilltugg på kalaset

Om du även vill bjuda på något mer matigt på kalaset, eller behöver roliga uppslag till vardagsmiddagen, är minipajer en bra idé. Du gör en pajdeg och sedan kan du göra matpajer eller efterrättspajer i silikonformar för bakning eller i en muffinsform med plats för flera minipajer. Där kan du även baka matigare och nyttigare muffins eller så gör du en nyttig morotskaka i större form. Då kan du få in bakningen i vardagen och göra den till en del av din livsstil. Bakning är kul både i starten när du experimenterar, och när du utvecklas och börja skapa mer speciella bakverk.