Att ha en silkeslen hud är ett mål för många. För att uppnå det målet krävs det att välja rätt typ av hudvård för just din hy. Ett riktigt bra hudvårdsmärke är Elixir som är en exklusive hudvårdsserie. Elixir har en dokumenterad effekt mot åldrande hy. När du använder Elixir förbättrar du hudens hälsa och kan på ett bra sätt bevara en strålande och ungdomlig hy. Du kan köpa alla produkter från Elixir som du behöver för en vårdande hudvårdsrutin.

Klimatet påverkar huden mycket

Huden är faktiskt kroppens största organ och huden som finns i ansiktet är tunnare än den som är på kroppen. Den hud som är i ansiktet blir hela tiden utsatt för diverse påfrestningar som sol, kyla och vind. Hyn påverkas även till stor del av smutsig luft. Det nordiska klimatet är väldigt påfrestande för hyn och därför är valet av hudvårdsprodukter än viktigare.

Din livsstil påverkar hyn

Förutom hudvårdsprodukter spelar din hälsa en stor del i hur din hud faktiskt mår. Hur din kost ser ut, hur du motionerar och hur du sover har stor inverkan på hur din hy mår och ser ut. Intaget av vatten har också en stor betydelse. Alkohol och stark sol är sådant som kan skada din hy och påverka åldrandet.

Huden åldras successivt

Redan när du är 21 år gammal börjar huden att åldras. Men det är inte förrän långt senare det uppkommer diverse ålderstecken. Men om du redan från unga år satsar på bra hudvård som är anpassad efter din hudtyp kan du hålla ålderstecken i schack. Det är när du kommer upp i en ålder omkring 28-36 år som det sker ytterligare en form av åldringsprocess. I denna period av livet är det viktigt att tillföra fukt och rengöra huden. En bra och vårdande dagkräm är viktigt. Den är även viktig i åldern 37-42 år då hudens förmåga att binda fukt minskar. Det är i det senare åldersspannet som de riktiga ålderstecknen kommer. Att satsa på hudvårdsprodukter som är vårdande men även rik på vitaminer är en bra idé. Satsa även på produkter som binder fukt till huden. När du tar hand om huden i alla livsfaser ger du huden de bästa förutsättningarna att se fantastisk ut.